2008. június 16., hétfő

Gasztronómia

Horvát pulykaleves
80 dkg pulykahús, 30 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 5 dkg hagyma, 2 dkg petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 1,5 dkg só, 3 g szemesbors, 10 dkg levestészta.
A pulykát a csontokkal, a tisztított sárgarépát és zellert és a felezett hagymát hideg vízben felteszem. Hozzáadom, a sót, a szemesborsot és lassú tűzön mintegy 2 órán át főzöm. A húst kiveszem, a levest leszűröm és belefőzöm a levestésztát.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Csevap (szerb étel)
1 kg darált birkahús, 1,5 dl olaj, néhány rozmaringlevél, őrölt feketebors, só.
A húst kétszer ledarálom, átgyúrom a fűszerekkel, majd újjnyi kolbászkákat formálok belőle. Faparázs felett pirosra sütöm őket. Apróra vágott hagymával, paprikacsíkokkal és paradicsommal tálalom.

Nincsenek megjegyzések: